Liefde

 • Waarom de klimaattop een maat voor niks is en zal zijn + George Carlin video

  Waarom de klimaattop in Parijs een maat voor niks is en zal zijn.

  Neem het van me aan, de klimaattop is een maat voor niets en hoeveel er nog zullen volgen, het blijft niets, lucht, leegte, the Void.

  Eén, de klimaattheorie klopt langs van geen kanten en men weet dat. Het zogenaamde klimaatmodel is inherent fout en men weet het. Mathematische modellen zoals het klimaatmodel gaan altijd over in Chaos, door steeds aanwezige aberraties die het model in de tijd zullen ontwrichten,

  Twee, mensen veranderen niet en willen liefst dat alles blijft zoals het is.

  Drie, het klimaatmodel is het beste consumptiegoed dat ooit is gecreëerd, men verkoopt lucht voor miljarden !

  Vier, en misschien het meest essentiële van alles, het klimaat is geen constante en is dat nooit geweest, dus het redden van het klimaat is onmogelijk: er valt niets te redden ! (Vijf grote catastrofes met de dood van zowat 95-98% van alle leven op aarde.

  Vier BIS, de kosmische invloeden zijn vele malen groter dan de humane invloeden, die laatste ontken ik niet, maar ze zijn peanuts.

  Een mooi voorbeeld is het interview met George Carlin, de Amerikaanse comedian, een absolute aanrader is het volledige interview, te bekijken op You tube,

 • Het roze scherm en de relativiteit der dingen deel 2.

  Het Roze scherm & de relativiteit der dingen 2.

  Ik ben op dit eigenste moment aan het typen op een fantastische PC, een game-pc van mijn neef,  De PC heeft een heel bewogen leven gehad en nu staat het scherm op roze, de pink-screen in tegenstelling met het beruchte Blauwe scherm des doods van Windows. Hoe komt dat ? Het roze en blauwe achtervolgt me de ganse dag door, mijn motor is blauw en die heeft sinds gisteren een serieus elektrisch defect, alleen een voorlicht, geen achterlicht, noch richtingaanwijzers, geen claxon en geen dashboardverlichting. En wat het ergste is, géén garage voor motoren met een plaatsje vrij ! Ik zie veel scooters en motoren op de baan (selectieve perceptie allicht !) maar haast geen garages voor onderhoud of verkooppunten.  In het Antwerpse is het écht een drama geworden, zoek je een job, wordt zelfstandig motor en scooter hersteller ! Enkele jaren geleden was het voor fietsen net hetzelfde, je fiets laten herstellen was geen sinecure. 

  Hebt U ooit het fantastische boek van Pirsig gelezen over Zen and the art of motor maintenance, dat gaat inderdaad over motoren en hun onderhoud (voor een deel) en de auteur denkt dat als je zelf je motor kan onderhouden dat je meer vrij bent en meer zelfstandigheid bezit alsook een greep hebt op technologie (Heidegeriaans). Voor velen is technologie bedreigend of een ver van mijn bed show. Nu, het boek is veel dieper dan dit alleen, lezen is een must. 

  Ik ben dus van topic, waarom is het scherm roze ?  Het antwoord ligt bij Bpost, die hebben dat prachtig stukje technologie laten vallen en hierdoor was ook de grafische kaart beschadigd, bij opwarming van de kaart zet die uit en komen de contacten blijkbaar verkeerd te zitten, resultaat roze, blauwe, purperen scherm. Eenmaal op temperatuur werkt hij perfect. Dus nu is hij al perfect op juiste kleur gekomen. 

  Mijn hond ligt volgens traditie hier te zeuren naast me, hij wil zijn eten ... liefst open keuken 24/24, 7/7.  Hij kiest andere waarden dan ik, zijn babysit. Ik lees graag op de Ereader, een goed boek over logica of wijsbegeerte, altijd in het Engels (logica foutje, altijd is dus foutief), meestal in het Engels dus. We wandelen graag, hij ruikt aan de meest wansmakelijke zaken van faeces tot kadavers, ik fotografeer bij droog weer of luister naar een audiobook bij regenweer. 

  We kijken ook anders naar de wereld, hij ziet zaken die ik niet zie en vice versa, hij boeit zich op over dingen die me niet eens opvallen en vice versa. Toch klikt het tussen ons al meer dan 10 jaar. 

  Ik zie ook dat zelfs vissen sterk kunnen verschillen in perceptie en gedrag, als ik mijn Corys (Corydoras, een pantsermeerval) benader, dan zien ze mij als een bedreiging, maar willen wel hun eten, mijn Oranda (foto) die ziet me helemaal anders en heeft geen enkele angst, hij maakt contact, oogcontact, fysiek, hij weet wat ik ga doen, anticipeert ... daarom ben ik gek op die jongen (of meisje) zijn collega een mooie Shubunkin is veel agressiever en denkt een soort haai te moeten zijn, hij is clever, maar meer onvoorspelbaar. 

  En dan heb je Lazarus, de vis die de dood overwon of zo goed als. Hij dreef boven, ondersteboven, geen beweging.  Eén minuut zoutbad, negen dagen medicatie en een maand in afzondering, daarna springlevend en 150% gegroeid in drie maanden tijd. Zijn gedrag is uitbundig en variabel. Hij is ook degene die het adagium van een prof in mijn hoofd deed weerklinken: "het leven is aan nauwe normen gebonden", Om 12u was het water perfect zuiver, om 23.30 was het water toxisch door een blokage in het filtratiesysteem. (de filter leek normaal te werken, maar de fout was intern, in het filtervat).

  Mijn grootmoeder zei vroeger, je leert met schade en schande en niets is minder waar, de schande is wel minder erg dan de schade.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

 • Waarom men in de morgend uit zijn bed komt, levensfilosofie.

  Ik heb hier niets aan toe te voegen, Riachard zegt gewoon alles, de essentie van opstaan en leven, het leven van een leven met verstand, nieuwsgierigheid en het besef van het tijdelijke.

 • Gelovigen en believers, de vragen .... deel 1

   

  Gelovigen en Believers

   

  Volgens bepaalde religies schiep God de aarde en de kosmos, wie schiep God dan, hijzelf blijkbaar ?

  Wat was er voor Moses, Jezus, Boeddha, Mohamed ? Wat voor de bijbel zowel oud als nieuw of voor de koran ?

  Waarom moest god zich openbaren aan woestijnvolkeren ?

  Als god de auteur is van de koran, waarom staat die vol fouten en is hij ronduit misogyn ? (vrouwenhatend)

  Waarom staat de bijbel vol onzin ? Waarom vermoorden gelovigen van dezelfde geloofsfamilie elkaar aan de lopende band, doorheen de ganse geschiedenis ?

  Waarom kon God de wetenschap niet voorspellen en moeten gelovigen zich in allerlei bochten wringen om dat te doen lijken ….

  Waarom vermoorden godminnende mensen onschuldigen, vrouwen en kinderen voor hun grote gelijk ?

   

 • De Rol die we Spelen ...

  Our civilized world is nothing but a great masquerade.” Schopenhauer,

   

  Shakespeare zei dat we in een toneelstuk spelen, 'het leven' namelijk. Schopenhauer's visie kan je bovenaan lezen en die van Carl Gustav Jung was duidelijk, we dragen een masker, afhankelijk van de rol die we spelen en de situatie.  Bepaalde individuen  zijn echter meer dan het woord individu zegt, (indi-vidue: ondeelbaar) ze hebben meerdere persoonlijkheden en spelen ongewild diverse rollen. Het is bijzonder bizar dat mensen die rollen willen verdedigen alsof ze in essentie die rol zijn die ze spelen. 

  Ook de groten der wijsgeren speelden een rol, waarbij ze vaak 'uit de rol' vielen in hun persoonlijke leven.  Ludwig Wittgenstein, de asceet, Schopenhauer, de aristocratische misantroop, Kant, de joviale mosterdroerder, Heidegger de Zwarte Woud boer, Descartes, de eenzame strijder .... 

  En wie zijn wij ? Welke rol spelen wij ?

  Ik beschouw mezelf als de dierminnende logicus met atheïstisch-misantrope trekjes ... of ligt het toch anders .... 

 • Stop de executie van de 21-jarige Ali Mohammed al-Nimr in Saudi Arabië !

   

  "I have never made but one prayer to God, a very short one: 'O Lord, make my enemies ridiculous.' And God granted it." Voltaire, letter to M. Damiliville, May 16, 1767

  Dus zo liet Voltaire zijn enige gebed klinken richting god, ik ben er zeker van dat de meeste zgn vijanden van Voltaire al belachelijk klonken, want wie kon nu iets inbrengen tegen een levende legende en levende encyclopedie ? (levende x2 om de nadruk te leggen, niet om linguïstisch debiel te klinken)

  Ja, enkele weken geleden was ik op een thema gekomen waar sommigen nogal utopisch, euforisch over deden, namelijk de exodus uit het Oosten.

  Ik heb daar dan enige kanttekeningen gemaakt die allen ondersteund werden door bepaalde persartikels, wellicht dagen later, maar toch. Op het eind komt de waarheid toch boven, ondanks censuur en misinformatie van diverse media. Zonder het internet zou men er nog vlot van afgekomen zijn, maar het internet is tot op heden nog altijd een plaats van vrijheid, anarchie, revolte, objectieve en subjectieve artikels. Sommige politici zouden maar al te graag het internet aan banden leggen en vooral het zwijgen opleggen, maar het internet is een “Open Society” in de zin van Karl Popper en zelfs veel verder, dat moet het ook blijven tot het bittere einde. En hierin volg ik JP Sartre dat we de media en nu het internet vrij moeten houden voor alle meningen, ook degene die we liever niet horen van Shariah4Belgium tot de KKK van ultra christenen tot neo nazi's, alles moet kunnen en dat alleen garandeert een vrijheid, ook die van zaken die we niet wensen te lezen of te zien.

  Mag ik de lezers vragen onderstaande petitie te tekenen ter voorkoming van onrecht en ja, ik kom hier op voor het leven van een jonge moslim, ik 'de islamaversist':  Stop de executie van de  21-jarige Ali Mohammed al-Nimr in Saudi Arabië !

  https://secure.avaaz.org/en/stop_saudi_beheadings_loc/?thBBtdb

  Onderstaand artikel stond op de site van het Nieuwsblad:

  Fanatieke moslims, die volgens de sharia leven, bedreigen in Duitse asielcentra de christelijke asielzoekers. De fundamentalisten bedreigen hen zelfs met de dood. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt.

  Said is een christelijke vluchteling uit Iran. Te voet heeft hij Turkije doorkruist, op zoek naar een beter leven. Hij had echter nooit verwacht dat zijn echte problemen pas in Duitsland zouden beginnen. ‘Ik dacht dat ik mijn religie vrij zou kunnen beleven in Duitsland’, zegt Said. ‘Maar in het asielcentrum kan ik niet openlijk toegeven dat ik christen ben. Dan word ik namelijk bedreigd.’

  Said verblijft in een asielcentrum in Brandenburg, in het oosten van Duitsland. In het centrum worden voornamelijk strenggelovige soennitische moslims opgevangen die afkomstig zijn uit Syrië. ‘Tijdens de Ramadan wekken ze me voor zonsopgang en verplichten me om te eten. Als ik weiger, noemen ze me een ‘kuffar’, een ongelovige. Ze spuwen op me en behandelen me als een dier. Ze dreigen er zelfs mee om me te vermoorden.’

  Christenen maken zich zorgen’

  Dominee Gottfried Martens bevestigt dat veel christelijke asielzoekers hetzelfde probleem hebben. ‘In de asielcentra bepalen de moslims de regels’, aldus Martens. ‘‘Waar wij ons bevinden, geldt de sharia’. In de keuken mogen de christenen hun eigen eten niet klaarmaken. Wie niet vijf keer per dag richting Mekka bidt, wordt bedreigd. Ze maken zich allemaal zorgen over wat er zal gebeuren wanneer de strenggelovige moslims het asielcentrum verlaten. Moeten we ons in de toekomst verstoppen als christenen in dit land?’

  En het verhaal van Said is geen alleenstaand geval. In de Duitse plaats Hemer hebben Algerijnse asielzoekers een Eritreeër en zijn zwangere vrouw aangevallen. Een van de Algerijnse mannen viel hen aan met een kapotgeslagen fles omdat ze een kruis om hun nek droegen.

  Ook in Giessen werd een jonge Syriër bedreigd.

   

  Uit: Het Nieuwsblad 28/9/2015.

   

  Saudi Arabia is about to execute 21-year-old Ali Mohammed al-Nimr and expose his body in public.

 • Kleine vlieg ... zijn we zelf geen kleine vlieg ? (William blake)

  "Little fly, thy summer's play, my thoughtless hand, has brushed away. Am not I, a fly like thee? Or art not thou, a man like me? For I dance, and drink and sing, till some blind hand, shall brush my wing." William Blake, Songs of Experience, 1794

  William Blake, Engelands grootste dichter en één van de beste kunstenaars uit de 18é eeuw was voor een groot deel een persoon die ten dele leefde in een andere werkelijkheid. Blake was een man van visioenen en met een diep geloof in het esoterische alsook het Christendom.

  Blake was autodidact in de ware zin van het woord, ging niet naar school, maar kreeg de opleiding van zijn vader, hij verdiende de kost als drukker. Hij werd een beroemd en gevierd dichter en schreef onder andere het alternatieve volkslied 'Jerusalem' , een visioen over het Nieuwe Jerusalem dat gebouwd wordt in Engelands groene velden ...

  Toen zijn broer overleed zag hij zijn ziel uittreden en met een engel ten hemel stijgen, zelf stierf hij een 'zalige dood' zonder angst of pijn. Zelf zijn trouwe echtgenote volgde hem nadat ze had aangekondigd dat William haar kwam halen. Beiden stierven met een brede glimlach op het aangezicht.  Leven volbracht.

 • Islamofobie, wat is het en wat is het niet.

   

  Islamofobie, wat is het en wat is het niet.  Je hoort het te pas en vooral te onpas, het woord islamofobie, men noemt iemand die niet politiek correct denkt en spreekt vaak een islamofoob.

  De term 'fobie' wijst op een ziekte, men lijkt duidelijk de niet-correct denkende te gaan stigmatiseren met het predicaat 'ziek', maar is dat zo en bestaan islamofoben ?

  Een islamofoob is iemand die een 'onredelijke angst' of een 'buiten proportie angst' vertoond voor de islam. Er zullen zo wel mensen zijn, maar het overgrote deel is geen islamofoob, het is eerder iemand die zijn common sense gebruikt tegenover een gevaarlijke wereldreligie. Welke religie pleegt anno 2015 aanslagen tegenover onschuldigen van het niveau 9/11, de Londense aanslagen, de aanslagen in Madrid ? Wie onthoofd, foltert, verbrand levend mensen die men categoriseert als 'ongelovigen', wie straft een kind van 8 jaar door zijn arm te verbrijzelen onder een 4x4 omdat hij een brood stal, wie stenigt vrouwen omdat ze verkracht zijn ? Wie knoopt homo's op aan bouwkranen ? Moet ik verder gaan ?

  Zijn alle moslims gevaarlijk ? Nee, een klein deel is gevaarlijk, maar een overgroot deel is een potentieel gevaar voor onze democratie en onze westerse levenswijze. Er zijn ook verlichte moslims, maar worden die nog als 'moslim' beschouwd ?

  Pas op ! Het gaat om moslims, niet om Turken, Marokkanen, Syriërs, Irakezen, Iraniërs, enz ... onder deze mensen bevinden zich ongelovigen, andersdenkenden, atheïsten, … casual believers. Der zijn goede en slechte individuen, zachtaardigen en gewelddadigen, de mix is divers en complex. Generalisatie is een grove fout in het denken, maar het zien van de massa's moslims die de dood wensten van bv Salman Rushdie of die sympathie hadden en hebben voor de daders van 9-11 doen mensen al snel het idee krijgen dat iedereen in dat land zo is, maar niets is minder waar.

  Hét essentiële probleem is dat de moslims in het westen geen kleur bekennen naar de verlichting en de democratie toe, slechts kleine groepen doen dat. Ook bevat de Koran en aanvullingen zaken die een gezond westers brein niet kan tolereren en begrijpen, maar de moslim die beweert dat die teksten letterlijk moeten worden genomen en dat dit letterlijk de woorden van god zijn , alsook het laatste woord van god, die zijn ver van huis in het Westen. En dat men van zulke individuen een fobie zou kunnen krijgen, ... • De Rede moet blindgemaakt worden, verstomd (Luther vs Voltaire)

   

  "Reason must be deluded, blinded, and destroyed. Faith must trample underfoot all reason, sense, and understanding, and whatever it sees must be put out of sight and ... know nothing but the word of God. To be a Christian, you must pluck out the eye of reason. Whoever wants to be a Christian should tear the eyes out of his Reason. Die verfluchte Huhre, Vernunft. (“The Damned Whore, Reason”). Martin Luther, Works, Volume 22, c. 1543


  Als je soms denkt dat bepaalde religies waanzinnige claims en gebruiken hebben dan denkt men al gauw aan de katholieke inquisitie en de Sharia van de moslims, maar het Protestantisme van Luther heeft hier toch een serieuze stap voorwaarts genomen naar het vervoegen van deze laatsten.

  Luther heeft een hele reeks uitspraken gedaan tegen de Rede en het is niet te verwonderen dat heden ten dage de kerken leeg staan. Toen ik een tijdje geleden in Nederland een Protestantse kerk bezocht om architecturale/kunstzinnige redenen was er een kerkdienst bezig in een vrij groot gebouw, er zaten allicht drie mensen en men verzocht ons om te wachten om de eredienst niet te storen. Het leek eerder om te voorkomen dat de laatste gelovigen niet zouden ontwaken.

  Het laatste citaat als tegengif :

   

  "Religion is the source of all imaginable follies and disturbances. It is the parent of fanaticism and civil discord. It is the enemy of mankind" Voltaire


   

 • Misantroop en honden ....

  “A misanthrope is someone profoundly disappointed in humanity. Only my dogs have grounds for not being misanthropic.” 

   

  Ik denk dat het vrij makkelijk is om een misantropisch standpunt te gaan innemen en voor filosofen is het vaak een vereiste, de Roemeens-Franse filosoof Cioran als beste voorbeeld. 

  Wat de honden betreft kan ik dat alleen maar onderstrepen, ze zijn vrij naïef . Ik weet niet meer wie ik pas de vergelijking zag maken tussen hond en kat.  Een hond wordt gekoesterd, krijgt eten en onderdak en denkt dat jij God bent, een kat krijgt eten, onderdak en wordt gekoesterd en denkt dat zij God is.

  Vermits ik beide viervoeters tweemaal in bezit heb, denk ik dat deze vergelijking vrij accuraat is. Ik heb gisteren voor mij goddelijke kat nog een soort sauna gebouwd, waar ze rustig de dag kan doorbrengen bij hogere temperaturen als ik weg ben, kwestie om niet bankroet te gaan aan C.V.-kosten. Een kat van bijna 17 jaren en 11 bij mij, verdient de behandeling van een goddin.