Islamofobie: een term om alle oppositie de mond te snoeren.

Islamofobie, ik heb er al over geschreven in vorige posts, maar nu hoort U het ook eens van iemand anders, ook deze spreker (Robert Spencer) maakt de kapitale fout om fobie verkeerd te definiëren, een fobie is een irrationele angst voor een bepaald object of iets meer abstract.  Fobie komt van het Griekse Phobos en dat betekent 'angst'.  Spencer haalt duidelijk aan dat islam niet overeenkomt met een andere religie, omdat het een politieke godsdienst is, islam verwerpt de scheiding van kerk en staat. 

Islamofobie is niets meer of minder dan een manier om elke kritiek de mond te snoeren, of het nu een cartoon is of een gefundeerde kritiek.  Wie even het internet afschuimt en enkele YouTube filmpjes bekijkt met zogenaamde gerenommeerde 'moslimgeleerden' moet al snel toegeven dat de islam een schadelijke religie is en zeer vatbaar voor spot, gelet op de vele irrationele uitspraken en zienswijzen.  Ze is onverenigbaar met het Westerse denken en de Verlichting. De woede van moslims tegenover kritiek geeft al snel weer hoe onzeker ze zijn over de diep irrationele overtuigingen die ze aanhangen. 

Commentaren

  • Recht in de roos ! Alle sossen zijn geraakt in hun edele delen.

  • Is er ook zoiets als islamomanie ? Of is dat in tegenspraak met het woord islam ?

  • Jongens, jongens, jongens weer een fictieve aandoening erbij. IS-fobie is gerechtvaardigd, Al Shabaab-fobie eveneens, moslim-broederschap-fobie ook, Al Quaeda-fobie ook .... gosh, hoe zou dat komen, denk je ?

De commentaren zijn gesloten.