• Ziekte en...

  Het is bijzonder raar om een leven te leiden dat niet het jouwe is, al is het maar voor een mogelijk beperkte tijd. 

  Ik ben zelden ziek, maar ik kan me ziekte bijzonder goed herinnen, vooral die uit mijn jeugd. Die waren vaak bepalend voor de verdere verloop van dat leven. Er wordt voor je gezorgd ... Je wordt verwend, je bent soms gebonden aan je bed en loopt rond in een pyama, er worden zaken gedaan die men anders niet zou doen, in mijn geval kwam er een kleine wit-zwart tv in de kamer te staan, daar volgde ik alle afleveringen op van Leonardo da Vinci zijn biografie. Vanaf die dag was Leonardo mijn favoriete historische personage... Alles wat er verscheen ivm Leonardo wou ik lezen, zijn dagboeken, zijn tekeningen, .... 

  Anatomie, tekenen, schilderkunst, wetenschap waren mijn metgezellen door de jaren heen, en dat allemaal door de mazelen .... Maw de mazelen hebben mee de loop van mijn leven bepaald ... En recent is het nog eens zover, ik ben nog eens buitenspel geplaatst door de natuur, geen pc, autorijden, videogames, wandelingen... Kan ik allemaal niet meer, .... Maar er is het tablet dat is mijn laatste elektronische werktuig dat ik kan bedienen... En hier op typen is geen sinecure... Hoe mensen dat op een smartphone kunnen is me een raadsel ...... (ok ik kan dat wel als ik me concentreer ...;) ).... Op dit moment werk ik aan een script via een ingenieus programma op de BlackBerry, alsook aan mijn vierde roman, lees boeken op de Amazon Kindle. Maar toch is er dat idee van niet-heelzijn... Je dagdagelijkse routine doorbreken is vaak een antwoord tegen sleur, verveling, onbewust leven, levensverspilling. Ik zeg dus niet nee, tegen ziekte als het maar niet te permanent is en te pijnlijk.... Dat laatste is helaas niet het geval en het eerste ben ik niet zo zeker van... Toch profiteren van de situatie ... Carpe diem! 

  illness.jpg

   
 • Vrije pers als voorwaarde voor een democratie.

  krant.gifJ.van Kemenade een oud-nederlands minister stelde in een betoog dat een vrije volstrekt onafhankelijke pers een noodzaak is voor het functioneren van een democratie. Ja, zelfs een wezensvoorwaarde voor een democratie ! Maar wat blijkt is dat de meeste belgische journalisten beschikken over een partijkaart, sommigen zelfs meerdere... Anders kringen ze geen toegang tot bepaalde "bronnen" !  Ook maken kranten deel uit van grote overkoepelende groepen, die schatplichrig zijn aan bepaalde politieke partijen... Ook bvb VTM en de radios Q-music en Joe fm maken deel uit van die groepen.  Van de VRT is al langer geweten dat ze niet echt neutraal, objectief nieuws brengen. 

  Met andere woorden voldoet belgenland niet aan de definitie van van Kemenade. Ook de term "kwaiteitskrant" is vastgelegd, en zonder de essentiële punten aan te raken, blijkt er weinig over van een objectieve berichtgeving of een ecjte geopinieerde vrije kwaliteitskrant. De echte gevaarlijke redacteurs zijn verdwenenen of gekortwiekt door de eigenaars vd kranten. 

  Een echte alternatieve krant die openlijk krktiek levert is er ook niet, een conservatieve rechtse krant is onbestaande. Waar zijn de linkse kranten gebleven ? 

  Ik wil een krant die alle politiek correcte gedachten opbergt, die openlijk de maatschappelijke trends durft te bekritiseren......

 • Mohammed. Jezus en Satan.

  2938957"Er zijn meer misdaden begaan in naam van Jezus en Mohammed dan in naam van Satan." (Carl Sagan)

  Nav een onderzoek naar Satanische sektes, ontvoeringen en kindermoorden door de FBI. Als men de lijn doortrekt naar de zaken als ketterij, heksenprocessen. En meer recent naar 9-11, Afganistan en laatst de handelingen van verlichte belgische moslims in Syria (kan geen trema maken met dit keyboard) kan ik daar best inkomen. Het is haast onbegrijpelijk dat anno 2013 nog mensen rondlopen die zich inleven in de geest van de middeleeuwen en daar naar handelen. 

  Wat de satanische sektes betrof bleek dat het in 99% om ingebeelde zaken zou gaan en zelfs wordt gestuurd door fundamentalistische (protestantse) politieofficieren. Nu de Satanisten zijn meestal een randfenomeen van mensen die men kan indelen onder "lichtgelovig en labiel", maar daar horen de voorgenoemde volgers ook bij.

 • Filosofie als referentiekader.

  Meestal als ik iets schrijf, van boek over essay tot een blogpost ga ik uit van een idee, een gevoel, maar zelden vanuit een titel, bij deze posting ben ik eerst tot een titel gekomen, dit is dus een uniek gegeven. Maar de vraag is of ik me aan deze titel kan houden ? Het proberen waard of is het dat nu net niet ... 

  Zoals sommigen merken is dit blog en tijdje stil geweest, maar vaak is dat goed nieuws voor de auteur, hij zit in FLOW, het leven vloeit voort, geen obstakels van betekenis .... maar sinds enkele dagen heb ik last van een micro-depressie (uit de eigen terminologie geplukt), vroeger had ik voornamelijk op zondag last van, toen mijn familie me al eens dingen liet doen die ik niet echt wou volbrengen, dus was de depressie een anticipatie op datgene dat ik wou vermijden, een vorm van de gordijnen dicht te trekken als de wereld je niet meer aanstaat, of om door te slapen,om je kop in het zand te steken ... je ziet maar zelf.  De laatste tijd heb ik enige experimenten gedaan met de hersenen (de mijne) en uitstapjes gemaakt naar het excentrieke van de menselijke geest: het onderzoek naar PSI, paranormaleverschijnselen, meer populaire overtuigingne nagetrokken .... en dat allemaal met de geest van de scepticus. De inspiratie kwam er na het lezen van het boek: Meester van de onderwereld, CG Jung een boek van een van mijn favoriete auteurs Colin Wilson (auteur van de bestseller the Outsider), Jung was van de start al geïnteresseerd door het paranormale, mediums en de duistere kanten van het Onbewuste.  Maar door zijn positie binnen de psychoanalytische gemeenschap moest hij gas terugnemen. Ik zit al enkele jaren in een project over BDE's (Bijna dood ervaringen) met Alex, een Amerikaans-Griekse zakenman. Wat eerst een  klein projec was, groeide uit op grote schaal en daar zit niet direct een einde aan te komen. Van believers tot extreme sceptici, vele, vele data ... twijfel en geloof zitten dicht bij elkaar .... maar daarover later meer .... mijn conclusie is dat filosofie als reflectie kan dienen als je vastzit met psychologie, wetenschap en dergelijke zaken. Tussen de mathematische data is er de filosofie ... als rustpunt....

  07_42_statistiek_lowres.jpg

 • Soorten nieuws of BBQ-news ? ObamaGate

  Nieuwsberichten geven op televisie en radio of in kranten was het werkterrein van de betere journalist en tegenwoordig is er dan ook het internet dat nieuws heter dan heet van de naald kan verstrekken aan de hongerige zielen, die smachten naar het evenement van de dag, het nieuwsje van het uur, enz ... Maar vandaag was ik toch even sterk verbaasd toen ik noodgedwongen het nieuws aanhoorde van VTM.  Normaal luister of kijk ik niet naar de nieuwsberichten van VTM en VRT, behalve als ik niet anders kan. 

  Ik wordt al dagen bestookt met nieuws over de Amerikaanse president Obama en zijn Obama-gate, verwijzend naar zijn illustere voorganger Richard Nixon.  De NSA (National security Agency), de luistervink van de VS is voor de zoveelste maal zijn boekje te buiten gegaan door zich rechtstreeks toegang te verschaffen tot info van diverse software giganten zoals microsoft en Yahoo, men luistert Skype af en Facebook en verzamelt data zogenaamd om terrorisme te verijdelen, maar het ruikt naar de beerput als u het mij vraagt. 

  Eerst stuurde Obama het IRS (Belastingsinspectie) af op Christelijke verenigingen, de Tea Party en groepen die het niet zo kunnen vinden met de president en zijn administratie. Met andere woorden: al die kritisch is ivm het beleid van het Witte Huis. 

  In principe laat de wet het niet toe om te spioneren zonder juridische back-up, maar die regel geldt alleen voor burgers in de VS, die daar verblijven, de anderen zijn vogelvrij, alsook de rest van de wereldbevolking. Met andere woorden: we worden allemaal afgeluisterd door de NSA als U dat nog niet wist .... 

  Zo worden tegenwoordig in de VS mensen als doelwit beschouwd die opkomen voor de Grondwet, Christelijke waarden, dierenrechten, wapenbezit, conservatieve groepen, kritische pers , bloggers, ... enz. 

  Bronnen in de VS en het VK zeggen nu dat de Obama-administratie zodanig verbrand is dat ze niet meer kan functioneren ... schandaal na schandaal wordt onthuld en beloften worden niet nagekomen. 

  Ging Obama niet Guantanamo sluiten in de eerste weken na zijn eerste verkiezing ? Obamacare, komt dat er of niet, ... het economisch herstel, het reuze deficit op de begroting ... 

  Dan zijn er de schandalen vanaf dag 1: De birthers die voor gek werden verklaard, kregen tot op heden geen geboortecertificaat te zien dat origineel is, wel een vervalsing, de militaire dienst documenten zijn vervalst, de studieresultaten op de universiteit zijn verzegeld, de medestudenten kunnen zich niet bepaald de president herinneren ... het het IRS-schandaal, leveringen van wapens aan Mexicaanse drugkartels, de moord op de ambassadeur in Libië, de dood van grenswachters door wapens geleverd door de regering aan druglords, obama-gate, .... de positie van Holder, de rol van Hillary Clinton ....

  Maar hierover hoort U niets op VTM, wel nieuws over het Barbecue-weer, de vleeswaren van delhaize en de brochetten ... niets over de kankerverwekkende stoffen die BBQ-ers consumeren, niets over spionage of dergelijke zaken, nee ... als de BBQ draait en tante Rita in familie is nog eens bezopen voor de X-de keer, dan is de gemiddelde VTM-kijker tevreden. 

  carath5jzihpm42nx6zi.png