• Website actueel gemaakt

  De website van het Filosofisch Dagboekje is recent weer actueler gemaakt, naarmate de tijd verder gaat zal de website het merendeel van de informatie bevatten en zal dit blog nog dienen als aankondiging voor de veranderingen op de website.  

  1. Dominantie van jongens tov meisjes in de wiskunde verandert ....

  2. Kleinste nanomotor ter wereld is slechts 1 nanometer groot.

  3. citaat van Baruch Spinoza

  4. misbruiken in het Recht

  5. e.a.                               

  Schermafdruk.jpg


 • Filosofisch dagboekje de website ....

  Het is ooit een project geweest en ten dele uitgevoerd, maar nu is het een feit, de blog heeft een website of is het dat de website een blog heeft ?  Dat laatste gaat niet echt op, vermits hier duidelijk de blog eerst was, dus geen "kip en het ei" scenario dat de psychologen zo graag hebben, omdat ze van geen wanten weten over hoe het nou echt in elkaar steekt. (Nature vs Nurture debat voor de intellectuelen onder ons). 

  Waarom een website ? .... goede vraag, nu ja, eigenlijk heb ik nooit of te nimmer enige weerstand ondervonden van skynet, daarom skynet: Dank aan uw enorm positief project en uw openheid wat bereft de filosofie. 

  Soms heb ik als filosoof zin in iets te communiceren dat tegen de regels van skynet is en daarom denk ik dat het goed is om een alternatief te hebben op vreemd terrein. Niet dat ik dit blog opgeef, integendeel, maar een beetje verscheidenheid bekoort, volgens de Romeinen toch. (bescheidenheid is dit blog vreemd.)

  Ik ga de URL al geven en het suffix ".in" wijst naar India, laten we zeggen dat het daar veilig is, economisch interessant, dat ik daar al een decennium onderdak heb gevonden. De Indische filosofie is ook een dankbare bron van inspiratie door de eeuwen heen. Laten we het daarbij houden. Moest u daar snel naar surfen dan wijs ik er wel op dat er misschien niets opstaat op enkele kleinigheiden na. Maar "wie het kleine niet geert is het grote niet weert"... of zoiets. 

  Postief nieuws vandaag is trouwens dat de jacht in een mini deel van Vlaanderen stil ligt, doordat de jagers elkaar naar het leven staan. God bestaat dus echt ! Hopelijk zet de trent zich snel voort en doden ze elkaar bij bosjes. 

  Ik wou nog net een vereniging starten: "Hunt the Hunters" voor dierenliefhebbers die tegelijk ook mensenhater zijn, snipers zijn zeker welkom. OP mijn vijfde heb ik zo eens een jagertje onder vuur genomen die huismussen aan het doden was, met dank aan grootvaders geweer. 

  Ander postief nieuws was dat men een dodelijke variant van de vogelgriep heeft kunnen samenstellen, zo kan men de eigen soort eens wat uitdunnen. Geen slecht idee. 

  Zo alle mysantropen daar verzamelen ... 

  Filosofisch Dagboekje Website

  SpinozaWolfenbüttelPortret.jpg