• Recht of onrecht...

  Recht of Onrecht....

  Ik kon er helaas niet naastzien op het journaal, een advocaat op tv die zich bedreigd voelde door commentaar op het internet. Ik voelde plots pijn, maar dat was van de val die ik maakte uit mijn luie stoel, de val was het gevolg van het lachen. Kom jong, die weet niet wat er op het internet gebeurd...(hij heeft allicht géén internetfof hij heeft les gehad van zijn cliënt.) Ja, dat komt er van als je zulke rechtspraak krijgt. Twee jaar voorwaardelijk voor doodslag ... kom mensen schaf het rechtssysteem maar al af. Dat is dus niet de eerste maal dat een alochtone moordenaar er zo goedkoop van af komt. De geschiedenis is het misschien vergeten, maar een hele tijd geleden trapte een jonge Marokaan een bejaarde borgerhoutenaar tegen het hoofd. De man stierf ten gevolge van de trap. Wat deed het gerecht. Het maakte 'een fout', de moordenaar vrij en het gerecht ging de dader beschermen... en dat is van voor de 'rechtshervormingen' (wat waren die ook alweer ???) enzovoort. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het gerecht onder zware politieke invloed staat & dat de onafhankelijke werking van het gerecht niets anders is dan een rookgordijn voor de burger. Als het recht in de plaats wil blijven bestaan van het surrogaatrecht dan zal het serieus moeten hervormen en controle van buitenaf moeten toestaan(of een democratisch systeem invoeren voor de magistraten van het openbaar ministerie zoals in de VS) & met 'van buitenaf' bedoel ik niet van de politici, die vaak ook al lid zijn van dezelfde clan der juristen. Het rechtssysteem in België lijkt regelrecht uit het museum weggelopen & niemand heeft de moed of de intelligentie om de zaak eens grondig aan te passen. De codex Napoleon was interessant in de 19é eeuw! (ouder dan België !!)  maar het is reeds nummer 21 !! De Nederlanders hebben zo ook een recordtijd nodig gehad om hun Burgerlijk Wetboek te vervangen door het Nieuw B.W.& ze hebben daar ook een heleboel kansen laten liggen, maar ze hebben toch op zijn minst het archaïsche nederlands kunnen wegwerken waarin het oude B.W. geschreven was. Hoe je dat aan studenten moet doceren is mij een vraag. Na het hervormen van het recht en het rechtssysteem moet men ook eens de spinnenwebben uit het brein verwijderen van de meeste juristen, misschien komen we zo ooit aan een werkbaar recht dat debiliteiten zoals de deze kan vermijden. De enige hoop die we kunnen hebben is dat door de politieke impasse er een scheiding komt en Vlaanderen een eigen codex zal ontwikkelen. Veel hoop koester ik niet want de rechtskaste is teveel "genest" in het oude Belgische koningklijke systeem. Eigenlijk zijn ze een afspiegeling van het koningshuis : overbodig en overroepen. Robbespiere !!!!

  robbespiere

 • Zwakke weggebruiker vaak domme weggebruiker

  Zwakke weggebruiker is vaak 'domme weggebruiker...

  Als ik me in het verkeer begeef als voetganger, automobilist, fietser, enz... dan houd ik mij voor 99.90% aan de wegcode. Maar dagelijks zie ik een sterke achteruitgang bij het gedrag van vooral fietsers en bromfietsers. Ik vind het erg bizar dat ouders kinderen de weg opsturen zonder enige verlichting op hun fiets, het kan toch niet zijn dat ze van niets weten. Zo tel ik vaak rond 23.00-01.00 fietsers zonder voor- of achterlicht, daar plak ik vaak een cijfer op als: zonder achterlicht 85%, zonder voorlicht tot 75%, en op de koop toe zo een 45% zonder enige verlichting!! Als je bij valavond of bij ochtendschemering rondkijkt dan zie je dat mensen donkere kleding dragen en meestal géén verlichting... zelfmoordenaars zijn het zeker, moet je enige sympathie hebben als ze verongelukken ? Ik koester enkel sympathie voor de sukkelaar die er zo eentje naar de eeuwige jachtvelden verhuist. Als je een fiets van 500-800 € koopt dan mag er toch ook verlichting bij hoop ik ?? Ik heb al wat fietsen gehad, maar nooit eentje zonder verlichting... Trouwens rood licht, zebrapad, 'verboden voor fietsers' zijn voor deze individuen ook al onbestaande.  En dan maar klagen over het gedrag van andere weggebruikers als ze niet eens enig respect hebben voor hun eigen leven, noch dat van andere weggebruikers.

  Misschien moeten we een 'license to kill' geven om deze individuen uit te schakelen. Want op de politie moet men al niet rekenen om orde op zaken te zetten. Die blijven liever in hun stalen vehikel zitten.

  2007_1008nikonl20026 (Small)
  (c) bfoto erblos Project 2007/11.