03-10-2004Hoe zit dat nu met de filosofie ?? Er lijkt

 

03-10-2004


Hoe zit dat nu met de filosofie ?? Er lijkt zowat de mot in te zitten de laatste tijd... Deze blog wordt schijnbaar stiefmoederlijk behandeld, of toch niet ??

Feit is dat het een echte samenloop van omstandigheden is. Internet lag plat of beter het IP-adres aanmaken lukte niet meer, de pda met alle basisartikels ging definitief plat met verlies van een hele hoop informatie. En dan was er nog vakantie en die heft zowat alle gewoontes op, niet?

Nu heb ik massa's ideeën, maar velen zijn alweer verdwenen samen met de pda-files. Ja, waarom niet op de SD-kaart zetten, ja véél te simpel zeker !!

Dan maar naar het andere materiaal grijpen, zoals de traditionele boeken en schriften ... o, ja er was hier een kleine overstroming in huis ... tekeningen, schilderijen, aquarellen en ander delicaat materiaal zijn daar niet echt tegen bestand en vele exemplaren staan nu toevallig op de grond, omdat de muren nu eenmaal te klein zijn qua oppervlakte. En die papieren zijn in de daaropvolgende chaos een beetje zoek geraakt.

Dan ben ik maar wat gaan programmeren en ben ik zo terecht gekomen op diverse sites van de zgn “Open Bron gemeenschap” : die stellen software gratis of tegen absurd lage prijzen ter beschikking van de internauten. Een vergelijkbaar programma bij MS kost zowat 800£ !! Dan mag je erop rekenen dat er allerlei toepassingen zijn die je daar vindt evenals goede cursussen én begeleiding indien gewenst. Blijkt ook dat bvb Linux het snelst stijgende OS is op dit moment, niet moeilijk als je alle problemen met windows, explorer, MSN en ander MS-toepassingen op een rijtje zet.

Dan bots je bvb ook op de censuur op het internet en de nare kantjes van het net zoals allerlei bedreigingen: wormen, virussen, hackers, trojanen, enz... commercieel zijn die alleszins een succes. Allerlei software om ons te beschermen is overal aanwezig, Mc Affee meldde gisteren 7,500,000 aanvallen van wormen en hackers in de laatste 24u !

Jongens dat we nog leven én on-line zijn zeg.... Dat die PC's nog niet aan een vorm van smetfobie lijden !!?? En toch heb ik een vorm van sympathie voor de chaos en pioniers van het internet. Mijn inziens is het internet van iedereen en moet men daar géén controle op uitvoeren qua inhoud of activiteit. Feit is dat het internet voor de ene de vrijheid is en zelfs de far west en voor de andere een commerciële opportuniteit !!

Zaak is dat de internetgemeenschap beducht moet zijn voor het overcommercialiseren en overreguleren van het ganse systeem. Ook is ieder vorm van censuur belachelijk te noemen, de kansen die het internet biedt en de uitwijkmogelijkheden die er zijn is immers elke censuur onmogelijk, gelukkig !!

** c. filosofisch dagboekje- erblo 2004/10**
De commentaren zijn gesloten.